Παραλλαγές:
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο κέικ μας εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας, μπισκότο, ξηρούς καρπούς αλλά και τα αγαπημένα μας corn flakes.
Πικάντικα Μυστικά:
- Το ξύσμα πορτοκαλιού του δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα.
Υλικά:
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτήρι κακάο
- 1 κουταλάκι baking powder
- 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 φακελάκια βανίλια
- 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
- 3/4 ποτηριού νερό
- 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- ζάχαρη άχνη
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για την ετοιμασία του cake, θα χρησιμοποιήσουμε το μαγικό ασ
τερομίξερ. Αν όμως δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να το ανακατέψουμε και στο χέρι.
Θα ρίξουμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ και θα τα ανακατέψουμε στην χαμηλή ταχύτητα τόσο όσο να ενωθούν καλά, στη συνέχεια αυξάνουμε στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Αρχίζουμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά στο πάγκο εργασίας.
- Ακολούθως ρίχνουμε ένα- ένα όλα τα υλικά στο μίξερ, ξεκινώντας από το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το κακάο.
- Προσθέτουμε την μαγειρική σόδα και το b.p.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ξύδι.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Προαιρετικά προσθέτουμε και μια βανίλια με άρωμα πορτοκάλι.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
- Προσθέτουμε το νεράκι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα από πορτοκάλι.
- Και τελευταίο το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
- Αφού βάλαμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ, τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα έως ότου ενωθούν καλά.
- Στη συνέχεια αυξάνουμε τη ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά ακόμα.
- Είμαστε έτοιμοι. Τόσο απλά
- Στην συνέχεια θα χρειαστούμε μια μέτρια φόρμα της αρεσκείας μας κατά προτίμηση με τρύπα στη μέσα.
- Αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε την φόρμα, την γεμίζουμε με το μείγμα.
- Το κέικ μας έχει ένα σκούρο χρώμα, μαύρης σοκολάτας!
- Ακολούθως προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Αν θέλουμε να είναι νηστίσιμο το κέικ μας τότε θα χρησιμοποιήσουμε κομματάκια μαύρης σοκολάτας, αλλιώς ότι σοκολάτα μας αρέσει.
- Η μαύρη καλλονή μας είναι έτοιμη για το φούρνο!
- Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 35-40 λεπτά.
- Είναι ψημένο, όταν το μαχαίρι που βυθίζετε στο κέικ βγαίνει στεγνό.
- Μέχρι να κρυώσει λιγάκι το κέικ μας, θα ετοιμάσουμε το γλάσο επικάλυψης.
- Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο.
- Κάπως έτσι!
- Αφού κρυώσει το κέικ μας το ξεφορμάρουμε στην αγαπημένη μας πιατέλα.
- Ακολούθως το στολίζουμε όπως μας αρέσει. Αρχικά το ραντίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη άχνη.
- Κάπως έτσι!
- Και τώρα η στιγμή που περιμέναμε Με ένα κουτάλι θα ζωγραφίσουμε το κέικ μας όπως μας αρέσει!
- Το ροζ χρώμα δίνει μια χαρούμενη πινελιά στην μαύρη καλλονή μας!
- Πω πω η μυρωδιά μας έχει σπάσει την μύτη!
- Μια μυρωδάτη ζωγραφιά!
- Ταιριάζει τέλεια με γαλατάκι και καφεδάκι!
- Μμμμ ατέλειωτη ευχαρίστηση!
- Σλουρπ!
INFO
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας ή τις ιδέες σας.