Όντως είναι πολύ ωραία πίτα νόστιμη και πετυχημένη !!!
Υλικά:
- 10 φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση:
- 3 αυγά
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
- άσπρο και μαύρο σησάμι

- Αρχίζουμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά στο πάγκο εργασίας.

- Ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
- Προσοχή, διαλέγουμε μόνο τα φύλλα του δυόσμου!

- Έτοιμος και μοσχομυριστός!

- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά.

- Τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

- Προσθέτουμε το γιαούρτι.

- Προσθέτουμε τη γραβιέρα τριμμένη.

- Προσθέτουμε το ανθότυρο.

- Λιώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι.

- Ακολούθως ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά.

- Προσθέτουμε τον δυόσμο.

- Ανακατεύουμε.

- Αλατίζουμε.

- Τρίβουμε το φρέσκο πιπέρι.

- Τέλος περιχύνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

- Έτοιμο!

- Διαλέγουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο. Εμείς διαλέξαμε ένα τετράγωνο ταψάκι αλλά ίσως να εξυπηρετεί καλύτερα ένα στρογγυλό!

- Στην συνέχεια αδειάζουμε τα φύλλα κρούστας στο πάγκο εργασίας μας.

- Με το πινέλο, βουτυρώνουμε πολύ καλά το πρώτο φύλλο.

- Στην συνέχεια στην άκρη του βουτυρωμένου φύλλου μας, με ένα κουτάλι απλώνουμε μια λωρίδα από την γέμιση.

- Με προσεκτικές κινήσεις γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα σφραγίζοντας τη γέμιση στο εσωτερικό του φύλλου.

- Τυλίγουμε αρκετά σφικτά όλο το φύλλο.

- Στην συνέχεια το τοποθετούμε περιμετρικά στο ταψί μας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.

- Ο σαλίγκαρος μας είναι έτοιμος!

- Σ’ ένα μικρό μπολ, βάζουμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα.

- Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι πολύ καλά.

- Τέλος, περιχύνουμε το μείγμα στην στριμμένη μας πίτα.

- Έτοιμο, αλλά σαν κάτι να του λείπει …

- Και βεβαίως δεν είναι άλλο από το πικάντικο σησάμι! Πασπαλίζουμε από πάνω και η πίτα μας είναι έτοιμη!

- Επειδή όμως δεν είχαμε μαύρο σησάμι, βάλαμε λίγο γλυκάνισο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα για 30-35 λεπτά ή ώσπου η πίτα μας να ροδίσει.

- Και ναι η ώρα που όλοι περιμέναμε έφτασε! Η πίτα μας είναι έτοιμη!

- Σερβίρουμε όπως πάντα μεγάλα κομμάτια για τα πειναλέα τεραστεράκια!

- Μιαμ μιαμ!

- Φανταστική!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας ή τις ιδέες σας.