Ριγανοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

7 Πατάτες
1 ματσάκι φρέσκια Ρίγανη
100gr Ταραμά
1 Κρεμμύδι ξερό

Αλεύρι
Λάδι για τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις πέντε πατάτες για βράσιμο με λίγο αλάτι και τις δύο ωμές τις τρίβουμε στον τρίφτη [από την χοντρή μεριά του].Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη
[από την λεπτή μεριά] ή στο μπλέντερ. Την φρέσκια ρίγανη την βράζουμε σε ένα μπρίκι μέχρι να μαλακώσει.

Όταν βράσουν οι πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις λίωνουμε με το πιρούνι σε ένα μεγάλο μπωλ. Στο μπωλ ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά: τις τριμμένες ωμές πατάτες,
το κρεμμύδι, την ρίγανη, τον ταραμά, πιπέρι και αλάτι και με ένα πιρούνι λιώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια διαμέτρου πέντε εκατοστών και τα περνάμε μέσα από μια πιατέλα με αλεύρι για να αλευρωθούν καλά σε όλη τους την επιφάνεια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι περίπου ένα εκατοστό. Ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες για τηγάνισμα μόνο όταν έχει κάψει πολύ το λάδι. Έτσι σχηματίζεται κατευθείαν ο κεφτές και δεν
υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί. Επίσης έτσι γίνεται πιο τραγανός.
Γυρνάμε τους κεφτέδες από την άλλη πλευρά όταν η μία τους πλευρά έχει ροδίσει. Όταν τους αφαιρούμε από το τηγάνι τους βάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε σκεπάσει με
χαρτί κουζίνας για να απορροφάει το πολύ λάδι.

Αν χρειαστεί κάτα την διάρκεια του τηγανίσματος προσθέτουμε λίγο λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας ή τις ιδέες σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να δημοσιεύσουμε μια εκδήλωση, ένα δελτίο τύπου ή ένα άρθρο σας , να διαφημιστείτε δωρεάν στα 125X125 banner μας στείλτε μας e-mail