Οι επιστημονικές έρευνες κατά τα τελευταία 20 χρόνια δείχνουν ότι η ντομάτα δεν είναι μόνο πολύ εύγεστη με πολλές εφαρμογές στη μαγειρική αλλά ταυτόχρονα έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.
Από βοτανικής άποψης η ντομάτα είναι φρούτο. Όμως με βάση μια δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών το 1893, η ντομάτα προκηρύχθηκε ως λαχανικό.
Μια ντομάτα μέτριου μεγέθους (148 γραμμαρίων) έχει 35 θερμίδες. Δεν περιέχει χοληστερόλη, σχεδόν καθόλου νάτριο ούτε κορεσμένα λίπη. Για τους λόγους αυτούς φαίνεται άμεσα η ωφελιμότητα της για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ψηλής πίεσης, των καρδιοπαθειών και της παχυσαρκίας.
Βάλε τις ντομάτες σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο βάζο, μαζί με το βασιλικό, τη ρίγανη, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Κλείσε καλά το βάζο και κράτησέ το στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ
Μικρές ντομάτες ώριμες
χοντρό αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες στην μέση. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι ενώ τις σκεπάζουμε με ένα τούλι για να μην πηγαίνουν μύγες επάνω. Τις αφήνουμε μία βδομάδα στον ήλιο.
Όταν είναι πλέον έτοιμες τις βάζουμε στον φούρνο σε χαμηλή φωτιά 50 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα. Στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο λάδι. Κατά προτίμηση ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία.
Από βοτανικής άποψης η ντομάτα είναι φρούτο. Όμως με βάση μια δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών το 1893, η ντομάτα προκηρύχθηκε ως λαχανικό.
Μια ντομάτα μέτριου μεγέθους (148 γραμμαρίων) έχει 35 θερμίδες. Δεν περιέχει χοληστερόλη, σχεδόν καθόλου νάτριο ούτε κορεσμένα λίπη. Για τους λόγους αυτούς φαίνεται άμεσα η ωφελιμότητα της για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ψηλής πίεσης, των καρδιοπαθειών και της παχυσαρκίας.
Βάλε τις ντομάτες σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο βάζο, μαζί με το βασιλικό, τη ρίγανη, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Κλείσε καλά το βάζο και κράτησέ το στο ψυγείο.
Μικρές ντομάτες ώριμες
χοντρό αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες στην μέση. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι ενώ τις σκεπάζουμε με ένα τούλι για να μην πηγαίνουν μύγες επάνω. Τις αφήνουμε μία βδομάδα στον ήλιο.
Όταν είναι πλέον έτοιμες τις βάζουμε στον φούρνο σε χαμηλή φωτιά 50 βαθμούς για περίπου 1/2 ώρα. Στην συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο λάδι. Κατά προτίμηση ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας ή τις ιδέες σας.