Τονοκεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 4-6 άτομα
400 γρ. τόνος σε κονσέρβα (διατηρημένος σε νερό)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
6 φέτες ψωμί του τοστ (μόνο ψίχα)
1 αυγό




2 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Ρίγανη ,θυμάρι, μπαχάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι για το πανάρισμα
4 κ.σ για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας
200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
½ φλ. τσαγιού ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία


Τονοκεφτέδες: μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά.


Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας και τον θρυμματίζουμε με το χέρι μας. Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τον τόνο, το ψωμί, το κρεμμύδι , το αυγό, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει το μίγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια με το μίγμα και τα αλευρώνουμε.


Σε μια πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Τα αφήνουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Συνεχίζουμε μέχρι να τηγανιστούν όλα τα κεφτεδάκια και τα βγάζουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Σάλτσα ντομάτας : στην ίδια κατσαρόλα –χωρίς να τη πλύνουμε – αφού χύσουμε τα υπολείμματα του λαδιού,ρίχνουμε το χυμό ντομάτας , τις ελιές και 1 φλ. ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ,προσθέτουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας ή τις ιδέες σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να δημοσιεύσουμε μια εκδήλωση, ένα δελτίο τύπου ή ένα άρθρο σας , να διαφημιστείτε δωρεάν στα 125X125 banner μας στείλτε μας e-mail