Lemon Pie
Με λεπτό άρωμα λεμονιού και πλούσια επικάλυψη μαρέγκας, για να συνοδέψει τον καφέ ή το τσάϊ σας...
(μέτριο κομμάτι), 377
Θερμίδες
Υλικά
- 6 ασπράδια από ΑΒΓΑ
- ½ φλυτζανάκι ΖΑΧΑΡΗ
- ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
- το ξύσμα από 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
- 1 φλυτζάνι κρέμα ΣΑΝΤΙΓΥ
- ½ φλυτζάνι χυμό από ΛΕΜΟΝΙ
- 2 φλυτζάνια ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε και ψήνετε την ζύμη πάστα φλώρα σύμφωνα με την βασική συνταγή.
Την αφήνετε να κρυώσει.
2. Αναμιγνύετε σε μπολ με το σύρμα την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με τη σαντιγύ.
3. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών.
4. Καλύπτετε την τάρτα με το μίγμα της κρέμας.
5. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτοντας τη ζάχαρη και καλύπτετε την τάρτα σε ωραίο σχήμα.
6. Την πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα η μαρέγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας ή τις ιδέες σας.