Σουφλέ Μανιταριών !

ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ “ΚΑΤΣΕΙ”



ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
1 μεγάλο πακέτο άσπρα μανιτάρια
1 σκόρδο
Λίγο μαϊντανό

250 γραμμάρια διάφορα τυριά που λιώνουν (εγώ έβαλα γκούντα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα)
2 αυγά
2 φλυτζάνια γάλα (ίσως σας χρειαστεί λίγο παραπάνω, ανάλογα με το πυρέξ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε σε χοντρές φέτες τα μανιτάρια και τα σωτάρετε με πολύ λίγο λάδι ή βούτυρο στο τηγάνι κι όταν βγάλουν τα νερά τους, προσθέτετε το σκόρδο λιωμένο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους.
Στρώνετε σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ μια στρώση ψωμί του τοστ, από πάνω τα μισά μανιτάρια και τα μισά τυριά. Στρώνετε και τη δεύτερη στρώση ψωμί, μανιτάρια και τυριά. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και περιχύνετε ομοιόμορφα. Αφήνετε το πυρέξ για μία με δύο ώρες στο ψυγείο για να απορροφήσει το ψωμί τα υγρά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το σουφλεδάκι μέχρι να ροδίσουν τα τυριά και δείτε πως είναι ψημένο και το μείγμα του γάλακτος-ψωμιού. Θέλει γύρω στα 35-45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας. Είναι εύκολο, ελαφρύ και όσο σας μείνει διατηρείται στο ψυγείο και ξαναζεσταίνεται άνετα. Αν και μάλλον δε θα σας μείνει...

ΠΗΓΗ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας ή τις ιδέες σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να δημοσιεύσουμε μια εκδήλωση, ένα δελτίο τύπου ή ένα άρθρο σας , να διαφημιστείτε δωρεάν στα 125X125 banner μας στείλτε μας e-mail