Υλικά (για μία μερίδα)
5 Γαρίδες
Μία κουταλιά της σούπας ξύδι
Μία κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σόγια
Αλάτι – Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού sesame oil
Μία κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
Λίγο σουσάμι
Μισό φλιτζάνι κάσιους
2 κουταλιές corn flour (ή μέχρι να δέσει η sauce)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε για λίγο στο γουόκ. Σε καθαρό γουόκ προσθέτουμε το ξύδι, το μέλι, τη σόγια, αλάτι, πιπέρι και τοματοπολτό, και δύο κουταλιές της σούπας νερό αν χρειαστεί, ώστε το χρώμα της σάλτσας να γίνει σκούρο καφέ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να σκεπάσει τις γαρίδες. Για να δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το corn flour, αφού δέσει ρίχνουμε τα κάσιους και λίγο πριν σερβίρουμε το πιάτο, προσθέτουμε και το σουσάμι.
Η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με κοτόπουλο κατά τον ίδιο τρόπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας ή τις ιδέες σας.